A D4S ERP hivatalosan használható számlázó programként is, a kiállított számlák automatikusan továbbításra kerülnek a NAV felé.

D4S és az adóhatóság - NAV kapcsolata

2020.09.22.

Minden, amit érdemes tudni a NAV és a D4S vállalatirányítási rendszer kapcsolatáról

Egy vállalatirányítási rendszernek számos hatósági előírásnak kell megfelelnie ahhoz, hogy hivatalos ügyviteli folyamatokat láthasson el. Számla kiállítás, készlet nyilvántartás, folyamatos adatbeküldés és a többiek. Ezeket a kötelezettségeket általában bonyolult programok és eljárások segítségével tudjuk teljesíteni. De mégis tegyük fel a kérdést, létezik egyszerűbb módja a NAV előírások megfelelésének?


Ezt a kérdést boncolgatva fejlesztjük vállalatirányítási (ERP) rendszerünket, hogy minél jobban megkönnyítsük ügyfeleink mindennapjait, ha a NAV adatszolgáltatásról van szó. A DREAM4SYS vállalatirányítási rendszer közvetlen kapcsolatban áll az adóhatósággal (NAV-val), így az ügyvitellel kapcsolatos kötelezettségek teljesítése teljes körűen biztosítva van.


Rendszerünkről az alábbiakat érdemes tudni a NAV-val kapcsolatban:


A D4S szoftver hivatalosan használható számlázó programként

Ehhez bejelentést kell tenni a NAV felé, a számlázó program használatáról. A bejelentésben kollegáink készségesen segítenek azonban minden ügyfél maga adhatja csak be a kérvényt. A bejelentés után a NAV kapcsolatot a rendszeren belül is élesíteni kell. Ezután már számlázhatunk is. A kezdeti beállítás és első számlázások alkalmával fontos figyelni a határidők és dátumokra vonatkozó előírásokra. Felhasználói tájékoztatóink tartalmazzák a részletes tudnivalókat. 


Számla beküldése és státusz követés

A rendszerünkből kiállított számlák automatikusan továbbításra kerülnek az adóhatóság felé.

Nem kell külön programot használni és beküldeni a kiállított számlákat. A számlák státusza bármikor visszakövethető. Az összesítő listanézetben egyértelműen megjelenik, hogy melyik számlának éppen milyen státusza van. Azonban, ha részletes információt szeretne a NAV állapotokról, egy adatexport és bizonylat státusz lekérdezési lehetőséggel is élhet.

Az összesített listanézetben látható a kiállított számlák NAV állapota.Részletes információkat is láthatunk a NAV státuszokról.

Ha hibát észlelnek ügyfeleink a számlák beküldésekor, sok esetben egy rajtunk kívül álló ok a hiba forrása. Ilyenkor felhívjuk figyelmüket arra, hogy lehetőségük van ellenőrizni a NAV megfelelő működését? 


A http://www.vanenav.hu/ weboldalon mindig friss információt kaphatnak arról, hogy a NAV szervere működik-e és lehetséges-e az online számla feltöltés.