Vállalatirányítási rendszerünket folyamatosan frissítjük ügyfeleink igényei alapján

A következő mérföldkő: 1.10.0 verziófrissítés!

2021.04.30.

Hidd el megéri elolvasni, hiszen számtalan újdonság vár!

Íme a legújabb D4S vállalatirányítási rendszer frissítés.


1.    Nem kell tovább várnotok! A Vevőszámlák mellett a Vevői és Szállítói rendelések, ajánlatok esetében is elérhető sablonválasztónk!


Hogyan kell ezt elképzelni a mindennapokban? A válasz a következő: előre megírt szövegeidbe illesztheted például egy rendelés összegét vagy bármely más adatát, majd ezt PDF-ben elmentheted, e-mailben ki is küldheted Partnerednek.


Ha e-mailben szeretnéd kiküldeni a pár kattintással létrehozott szöveget, további információt is írhatsz hozzá a beépített szövegszerkesztőnk segítségével. Így az előre megírt sablon szövege egyedivé varázsolható, illeszkedik tartalma a kiválasztott rendeléshez vagy ajánlathoz, valamint a hibalehetőség is jelentősen csökken!


A funkciót az Értékesítés és a Beszerzés modul lista nézeteiben éritek el az alábbiak szerint, ahol a Szállítói rendelések példáját mutatjuk be:

 

Sablonok segítségével egyszerűen küldhetsz ki tömeges emaileket



2.    Még egy fordulat a rendelések terén: Vevői rendelésből szállítói rendelést is létrehozhattok ezentúl:


Amennyiben beérkezik hozzátok egy Vevői rendelés, mely szükségessé teszi szállítói rendelés létrehozását, hiszen a termék, amit Vevőtök rendelt nincs raktáron, erre is szolgálunk a továbbiakban megoldással. 


Az új funkció két módon is elérhető, a Vevői rendelések listanézetében:


Készíts egyszerűen szállítói rendeléseket D4S rendszeredben!

 

Illetve a Vevői rendelés adatlapján az alábbi ikont keressétek:


A vevői rendelésekből egyszerűen készíthetsz szállítói rendeléseket

 

3.    A szállítói számlákon, rendeléseken és ajánlatokon is bővítettük lehetőségeitek körét! Elkészült a kedvezmények kezelése, amely már az Értékesítés modulból ismerős lehet Számotokra. 


A Szállítói rendelések és ajánlatok esetében rátok van bízva az is, hogy a kedvezmény is megjelenjen-e a nyomtatási képen (3. jelölő), így meghagyva a választás lehetőségét.


Soronként is megadhattok külön kedvezményt a tételekre (5. jelölő), ezt az „Egyszerűsített tábla” (4. jelölő) kapcsolóval tudjátok megoldani, vagy a komplett bizonylatra is megjeleníthettek kedvezményt. 


Lássuk ismét a Szállítói rendelések példáját:

 Kedvezmények egyszerű megjelenítése bizonylatokon a D4S-ben


4.    A Termékeiteknél már jól bevált jelzést alkalmazzuk ezentúl Partnereiteknél is:


Ha még nem rögzítettétek a Partnereteket rendszerünkbe, de például egy szállítói számlán megjelenik, mint Szállító, akkor ezt egy piros felkiáltójel jelzi majd számotokra. 


Ebben az esetben a zöld + gomb segítségével alkalmazhatjátok a Gyors Partnerrögzítést, melyen már Adatlap választó is helyet kapott, így egyedi adatlapjaitokon is rögzíthetitek egyszerűen és gyorsan az új Partnert. 


Mindegy hogy partneredet rögzítetted a rendszerben vagy nem, egyszerűen tudod kezelni őket!


5.    A Termékek rögzítésének továbbfejlesztését sem hagytuk ki a sorból, ahol most a következővel kedveskedünk Nektek: 


Vevő és Szállító típusba sorolhatjátok Termékeiteket. Ha a Vevő Bizonylat típust jelölitek be, akkor csak a Vevőkhöz kapcsolódó bizonylatokon (pl. Vevőszámla), ha a Szállító bizonylat típust, akkor csak a Szállítókhoz kapcsolódó bizonylatokon (pl. Szállítói számla) fog megjelenni Terméketek választhatóként. Egy termék természetesen tartozhat mindkét típusba is, így minden bizonylaton, ahol termék válaszható ki, meg fogod őket találni továbbra is.


Keresd a funkciót a Termék adatlapon Bizonylat típus mezőnévvel! 


Bővült a termék adatlap is

 

Termékeitek esetében is elérhető az Adatlap választó a Gyors Termékrögzítésnél, amiről a Partnerek esetében is említést tettünk.


6.    Vezérlőpult statisztikáiban is történt előrelépés, elhelyeztünk egy „előző hónapban” dátum szűrési lehetőséget:


Ha sokszor szívesen visszatekintettél volna előző havi számaitokra egy kis összehasonlításért vagy az előző havi ÁFÁ-ért, akkor eljött a Te időd!


És itt még nincs vége! Az ÁFA analitika fülön megjelent egy új oszlop is, ÁFA eredmény néven. Ebből könnyedén kiderülhet, hogy a befizetett ÁFA összege eredményez-e további befizetési kötelezettséget, vagy ellenkezőleg, jogosultak vagytok-e visszaigénylésre. Figyelem! Ha az ÁFA eredmény negatív előjelű, további fizetési kötelezettséged van!


 A vezérlőpult sok hasznos információt mutat meg


7.    Új oszloppal vált még széleskörűbben használhatóvá Számlatételek listánk a Kontrolling – DTR modul Kimutatási listák almoduljában, ezen belül is az Értékesítés és a Beszerzés fülön:


Ebben a listában számlatételekre bontva rendkívül sok hasznos adat tekinthető meg és exportálható kimutatásaitokhoz. A megjegyzés mezővel pedig bármilyen plusz adat rögzíthető, ezzel elősegítve hatékony nyilvántartásaitokat.

 

A kontrolling kimutatások rendkívül nagy segítség a cégvezetők számára!


Ez még mindig nem minden! A Raktárkezelés hatalmas fejlődésen esett át, így erről külön blogbejegyzésben olvashattok: link



Amennyiben bármilyen kérdésed merülne fel, keress Minket bátran a

 help@d4s.hu e-mail címen!