szedesi-lista-d4s

Szedési lista – nálunk már elérhető!

2024.06.05.

A D4S vállalatirányítási rendszer legújabb verziója már Nálad is elérhető, melyben az egyik legnagyobb újdonság a szedési lista. Ez a funkció megkönnyíti a termékek szállítólevél szerinti összeszedését és kiadását a raktárból. Természetesen ezen kívül is rengeteg hasznos új funkcióval találkozhatsz, melyeket ebben a blogbejegyzésünkben ismertetünk.

Szedési lista

Annak érdekében, hogy az adott szállítólevélről minden tétel összegyűjtésre kerüljön a raktárból, egy termék se maradjon ki, megcsináltuk a szedési lista funkciót, mely véglegesített szállítóleveleknél található meg, illetve a szállítólevél listanézetben is kapott egy új oszlopot saját állapotokkal. Fontos, hogy csak az alapértelmezett szállítólevél adatlapon fog automatikusan megjelenni a szedési lista, ha egyedi adatlapot használsz mindenképp rá kell tenned manuálisan. A szedési lista így néz ki az adatlapon:




1: Az első gombra kattintva meg tudod tekinteni az előzményeket (pl. melyik dolgozó milyen tételt szedett össze vagy tett vissza a szedési listából), a második gombbal pedig szerkeszteni tudod a szedési listát, lényegében ezt követően tudod összeszedni a termékeket. Ezek termékenként jelennek meg új sorokban.

2: Láthatod a termék megnevezését, kódját és amennyiben van raktári pozíciója, azt is.

3: Amennyiben elkezdted a termékek összeszedését, láthatod, hogy hány darab lett már az adott termékből összegyűjtve.

4: Láthatod, hogy összesen hány darab szerepel az adott termékből a szállítólevélen.

5: Megmutatja, hogy a termékeket melyik dolgozód szedte össze.

6: Megmutatja, hogy a termékek összeszedését melyik dolgozód ellenőrizte.


Amennyiben a műveleteknél a szerkesztésre kattintasz, úgy a Szedett mennyiség oszlopba be lehet írni a mennyiséget (1), amit összeszedsz, a műveleteknél pedig megjelenik egy mentés (2) és egy mégse (3) gomb. Ha a mentésre kattintasz, akkor elmented a mennyiséget, ha a mégse gombra akkor pedig elveted a módosítást.




Ha az egész mennyiséget összeszeded, utána megjelenik egy gomb, amivel jóvá lehet hagyni a szedési listát. Ezután az ellenőrizte oszlopban látható lesz annak a neve, aki jóváhagyta és a dátum is, amikor jóváhagyta.




Ezután megjelenik egy új műveleti gomb, amivel pedig vissza lehet vonni a jóváhagyást, ha valami miatt erre lenne szükség.



Ha a szerkesztési előzményekre kattintunk, láthatjuk, hogy melyik tételt mikor és ki szedte össze, illetve ellenőrizte. Itt minden módosítás meg fog jelenni, ami az adott tétellel kapcsolatban történt.



A szedési lista állapota folyamatosan változik listanézetben, melyet itt tudsz nyomon követni:




Fontos információk a szedési listával kapcsolatban:

- a szolgáltatások nem jelennek a szedési listában

- a szállítólevél véglegesítésekor jön létre a szedési tétel

- ha a dolgozót törlöd a HR modulból, attól a szedési listában a neve ottmarad


Webes termék linkek

Mostantól a vállalatirányítási rendszeren belül egyszerűen megtalálhatod a webshopodban aktivált termékeid linkjét és egy kattintással oda is ugorhatsz. A weben aktív termékek adatlapján találsz egy új gombot, melyre kattintva rögtön a webshopodban a megadott terméknél találod magad:




Ez a gomb csak akkor jelenik meg, ha a Webes adatok fülön a termék adatlapon kiválasztottad, hogy melyik webshopodban legyen aktív a termék. 


Egyéb újdonságok a D4S-ben 

1. Mostantól, ha egy díjbekérő lejárt, attól függetlenül is tudod rontani a rendszeren belül. 

2. A feladatkezelőből kimenő e-mail értesítések megváltoztak, belekerült a feladat megnevezése is a sorszám mellé, így egyszerűbb lesz a beazonosítás, illetve egy motiváló képpel igyekszünk segíteni a napi munkátokat.



3. Amikor feladatból alfeladatot hozol létre, akkor bizonyos mezők a feladat alapján automatikusan kitöltésre kerülnek, ezáltal még egyszerűbben fogsz tudni létrehozni alfeladatokat. Ezek a mezők az adatlap, bizonylattömb, megnevezés (pluszban a megnevezésébe belekerül az alfeladat szó), projekt, partner. 


Az új funkciókat máris el tudod kezdeni használni, reméljük hasznosnak találod őket! Kérdés esetén keress minket bátran elérhetőségeinken!