D4S rendszerünkbe ismét hasznos újdonságok érkeztek!

Hasznos és kényelmes új funkciók a D4S-ben

2024.06.26.

Már Hozzád is megérkezett a D4S ERP friss verziója, mely sok hasznos új funkciót tartalmaz. Ez a frissítés még kényelmesebbé teszi a rendszer mindennapi használatát. Nézzük is miről van szó!

Feltölthető fájl formátumok bővítése

A legismertebb fájl típusokat eddig is fel tudtad tölteni rendszerünkbe, azonban ezt most bővítettük és az egész rendszeren belül egységesítettük. Mostantól akadály nélkül fel tudod tölteni a következő formátumokat: xlsm, tif, png, jpeg, gif, bmp, svg, jpeg, txt, csv, xml, zip, rar, mpg, mp3, mp4, qt, mov, ogg, wav, webm ,pdf ,psd ,ai, eps, ps, doc, docx ,rtf, xls, xlsx, ppt, pptx, avi, msg, es3, enyk, eml.


Vonalkódok átalakítása

Mostantól egy termékhez több vonalkódot is meg tudsz adni 3 típus szerint: EAN13, C39 és QR kód. Ezekhez a meghatározott paramétereik alapján tudod megadni a számokból és esetleg betűkből álló vonalkódokat.  Ehhez átalakítottuk a termék adatlapon belül a vonalkód mezőt, ha a +új gombra kattintasz, akkor tudsz újat létrehozni és kiválaszthatod, hogy egy típuson belül melyik legyen az elsődleges vonalkód. Ez a későbbiekben azért fontos, mert minden esetben az elsődleges vonalkódot használja a rendszer.




Termékkereső funkcionális bővítése

Különböző bizonylatokon (pl. számla, rendelés) a tételsorok esetén a termékkeresőben eddig csak a termék nevére és termékkódjára lehetett keresni, azonban ezt kiterjesztettük. Mostantól, ha a termék adatlapján kitöltöd a leírás mezőt, akkor annak a tartalma alapján is megtalálja a termékkereső az adott terméket.



Blokk bizonylat tételei a cash-flow kimutatásban

A bejövő és kimenő számlák eddig is megjelentek a Pénzügy/Számvitel modul Cash-flow menüjében, azonban mostantól a blokk bizonylat tételeit is megtalálod majd ott. Hogyan tudod ezt megvalósítani? A termékek adatlapján válaszd ki a megfelelő cash-flow kategóriát (melyekből egyedieket a termékek szótárak menüpontjában tudsz létrehozni), majd állíts ki ezekkel a termékekkel blokkot. Ezután kattints a Pénzügy/Számvitel modul Cash-flow menüjébe és nézd meg az új blokk fülön a tételeket.



A Cash-flow menü részletes működésének leírását megtalálod a felhasználói kézikönyvben, illetve egy oktatóvideót is Youtube csatornánkon.


Iktatás alsorszámok

Az iktatásokhoz már tudsz kapcsolni másik iktatásokat is, ezek lesznek az iratok. Ezeknek a sorszáma a hozzá kapcsolódó iktatásból származik, illetve az iktatások kapcsolódó bizonylatai (kapcsolódó iratok) között megtalálható minden olyan irat, melyet hozzá kapcsolunk. Ha iratot hozunk létre egy iktatáshoz akkor a sorszáma végére kerül egy /1 vagy /2 attól függően mennyi irat kapcsolódik egy iktatáshoz. Amennyiben iktatást hozunk létre akkor bizonylattömböt tudunk hozzá választani (ahogy eddig is), ha pedig iratot szeretnénk készíteni, akkor az iktatások közül tudunk választani, melyikhez kapcsolja a rendszer.




Ezeket az új funkciókat máris el tudod kezdeni használni, reméljük hasznosnak találod őket! Kérdés esetén keress minket bátran elérhetőségeinken!