uj-verzio-d4s

Újdonságok a D4S rendszeredben

2024.05.14.

Fejlesztőink az elmúlt időszakban is serényen dolgoztak annak érdekében, hogy D4S vállalatirányítási rendszeredbe minél több újdonságot tudjanak megvalósítani, melyek egyszerűsítik és megkönnyítik a mindennapi munkát. Olvass tovább kérlek, hogy megismerhesd ezeket a funkciókat és Te is be tudd vezetni a mindennapi céges folyamatokba.


Számlák kiegyenlítése jövőbeni dátumon

Előfordulhatnak olyan esetek, mikor pontosan tudod, hogy vevőd a jövőben mikor fog kiegyenlíteni egy adott számlát és az aznapi kimutatásban ezt már most szeretnéd látni vagy pedig azt tudod, hogy a szállítód felé mikor fogod kiegyenlíteni a számlát. Ezért lehetővé tettük azt, hogy egy számlát – legyen az vevői vagy szállítói – bármilyen dátumra vonatkozóan kiegyenlíthess, akár egy jövőbeni dátumon is. Ezt nem kell külön beállítanod, levettük a kiegyenlítésnél a dátum korlátozást, máris tudod használni ezt a funkciót.


Kapcsolódó bizonylatoknál kiegészítő információk megjelenítése

Az egyes bizonylatokon belül eddig is megjelentek a hozzájuk kapcsolódó más típusú bizonylatok adatai, azonban ezeket most kiegészítettük. Ha egy bizonylathoz iktatás kapcsolódik, akkor megjelenítjük pluszban az iktatás tárgyát, bármilyen más bizonylatnál (pl.: számla, szállítólevél) pedig a partner nevét.


Új információ a kapcsolódó bizonylatokról!


Projekttel kapcsolatos változások

A projektek esetében 2 újdonság is elérhető. Egyrészt mostantól manuálisan is lehetőséged lesz a projektjeid állapotát változtatni. Természetesen a logika, ami alapján automatikusan változtak az állapotok továbbra is működnek, de ha valamiért korábbi státuszba akarod visszatenni a projektet vagy előrébb ugranál néhány lépést kihagyva, mostantól megteheted.



A projekt adatlapra belépve, ha lenyitod a fenti színes menüt, akkor bármelyik projekt állapotot kiválaszthatod, mentés után pedig erre fog átváltani a projekt státusz.

A másik változás a projektekkel kapcsolatosan a bizonylatokon megjelenő formájukat érinti. Eddig, ha projektet akartál hozzáadni egy bizonylatodhoz vagy a tételeihez, akkor lenyíló menüből az összes projekted közül kellett kiválasztanod az éppen aktuális projektet. Mostantól más a mező típusa, nem fog zavarni a hosszú lenyíló menü, hanem keresni tudsz benne, akár projekt megnevezésre vagy kódra is.


D4S - Projekt keresés egyszerűen


Ajánlat és rendelés adatlapon belül új gombok

Mostantól egy ajánlatot elfogadni/elutasítani vagy egy rendelést rontani nem csak az adott bizonylat típus listanézetéből tudsz megtenni, hanem ha belépsz a konkrét bizonylat adatlapjára, akkor ott is létrehoztuk ezeket a gombokat. Így sokkal gyorsabban tudsz haladni, nem kell váltogatnod a nézetek között, ha például rontani akarsz egy rendelést.


D4S - Ajánlatok elfogadása/elutasítása egyszerűen



D4S - Rendelések rontása egyszerűen!



Raktárkezelés találati listák bővítése

Mostantól a raktárkezelésen belüli statisztikáknál is sokkal magasabb találati számokat tudsz majd egy-egy oldalon megjeleníteni, elérhetővé vált az 500, 1000, 2500, 5000 megjelenítésének lehetősége.

 

Blokk bizonylat újdonságok

Legújabb frissítésünknek köszönhetően már blokkok esetében is több származtatás működik: vevői rendelésből készíthetsz tételes, normál vagy gyűjtő blokkot, illetve blokkból származtathatsz szállítólevelet, pénztárbizonylatot is. Arra viszont figyelj, hogy egy szállítólevélhez nem tartozhat számla és blokk is, csak egyik vagy másik. Szállítólevelet automatikusan és manuálisan is tudsz készíteni a blokkból, illetve sztornózás esetén a hozzá kapcsolódó pénztárbizonylatok, iktatások és szállítólevelek is sztornózásra kerülnek.



D4S - Blokkok származtatása már elérhető!


Felkerült egy új mező a blokkra, ahol a nyugtaszámot lehetséges megadni, illetve a Kontrolling – Értékesítés rész kapott egy új, blokkokkal kapcsolatos kimutatást, melyben részletes információkat kaphatunk az egyes blokktételekről.


D4S - Új blokk tételes kontrolling kimutatás


Reméljük az új funkciókat Te is hasznosnak találod! Amennyiben bármi kérdés felmerül a használatukkal kapcsolatban, keress minket bátran elérhetőségeinken és segítünk!