Olvass tovább, hogy megismerd legújabb híreinket. Légy mindig naprakész a D4S ERP-ben történő fejlesztések megismerésével, tegyük együtt egyszerűbbé mindennapjaid vállalatirányítási rendszerünkkel!

3+1 felfedezésre váró újdonság az 1.9.0 verzióban!

2021.03.17.

Cashbook integrációtól az új design elemekig itt minden megtalálsz!

Nézzük mik kerültek a D4S ERP rendszerbe.

1. Cashbook integráció (Könyvelőprogramok automatikus adatkapcsolata)


Általában a végére szokták tartogatni a legjobbat, de annyira izgatottak vagyunk, hogy elsőként Cashbook integrációnkat szeretnénk bejelenteni!


Hogy mit is jelent ez a gyakorlatban? 


Azok számára, akik RLB 60 vagy RELAX könyvelőprogramot használnak, a Cashbook nyújt megoldást arra, hogy a D4S vállalatirányítási rendszerben kiállított vevői és szállítói számlák, a hozzájuk tartozó számlaképek, kiegyenlítések és főkönyvi számok automatikus átvezetésre kerüljenek.


Azokat a vevőszámlákat, melyek NAV állapota feldolgozottra vált, rendszerünk összegyűjti és továbbítja a Cashbook rendszerébe, onnan pedig a Cashbook közvetítői szerepet betöltve a Ti könyvelőprogramotokba adja át. 


Amennyiben a NAV-tól rövid időn belül megérkezik a válasz és a vevőszámla is feldolgozottá válik, akkor a beküldés is megtörténik nem sokkal a számla kiállítását követően. Ha a feldolgozás több időt vesz igénybe, úgy napi egyszer gyűjti összes és küldi el rendszerünk a Cashbooknak. 


A szállítói számlák esetében pedig valós időben történik meg a továbbítás a Cashbook felé.


A beküldést kézzel is elvégezhetitek, ha a Cashbook beküldés gombra kattintotok. Ne feledjétek ehhez először nyissátok meg azt a számlát, melyet szeretnétek eljuttatni könyvelőprogramotokba. A beküldés sikerességét is bármikor ellenőrizhetitek a Cashbook státusz gomb segítségével.


A Cashbook státusz gomb elérhető a vevőszámlák megtekintésekor


Szállítói számlák esetében a csatolás fülön mostantól a számlaképhez tudjátok feltölteni a szállítói számlát PDF formátumban, ez persze csak akkor elengedhetetlen, ha ezt is szeretnétek továbbítani. 


Vessünk egy pillantást arra, hogy is kezdhettek bele a mindennapos használatba:

  1. Regisztráció a cashbook.hu-n (könyvelőprogramotokon keresztül tud könyvelőtök regisztrálni, majd meghívni Titeket a Cashbook használatára)
  2. A hitelesítő kulcs felkutatása: a Cashbook bejelentkezés után a Beállításokra kattintva válasszátok ki az Alapbeállítások menüpontot, itt láthatjátok saját hitelesítő kulcsotokat, erre még szükségetek lesz!
  3. Hitelesítő kulcs elhelyezése a D4S rendszeredben: A rendszerbeállításokon belül az Értékesítés fülön kattintsatok át a Vevői számlákra, majd másoljátok be hitelesítő kulcsotokat a Cashbook API key mezőbe. Ne felejtsétek el az űrlapot feloldani, így válik szerkeszthetővé a felület!


A Cashbook kapcsolat felállításához szükséges megadni egy Cashbook Api Keyt, amit a rendszerbeállításokon belül lehet megtalálni.


Az összekötéssel kapcsolatos tájékoztató itt érhető el: cashbook.hu/cashbook-d4s-kapcsolat


Ha ezzel elkészültetek nincs további teendőtök, csak élvezni az új lehetőségeket!


2. Megújult szállítólevél és bevételezés alapértelmezett listanézet


Meguntad a keresgélést, hogy a szállítólevelekhez készült-e már számlátok, a bevételezésekhez pedig került-e rögzítésre szállítói számla?


A megoldás megérkezett: ezentúl a szállítóleveleitek és bevételezéseitek esetében a már elkészült bizonylatok alapértelmezett listanézete egy új oszloppal bővül, méghozzá a számlaállapottal, melyet így valós időben, könnyedén nyomon követhettek. A számlaállapotot egyedi nézeteitekben is bátran elhelyezhetitek.



A vevőszámlák listanézetből is látható az ahhoz kapcsolt szállítólevél állapota.


3. Iktatás modul finomhangolása


Ha egyszer belekezdünk valamibe, akkor a cél a tökéletesség!


Korábban számtalan újítást jelentettünk be az Iktatás modul kapcsán, melyet visszajelzéseitek alapján továbbra is fejlődésben tartunk-ezeket ezúton is köszönjük Nektek! Újdonságainkért böngésszetek az alábbi listában:


- új iktatás rögzítésekor is rögzíthető új partner

- ha iktatásotok már érkeztetett, iktatott vagy postázott továbbra is van lehetőségetek bizonyos adatok módosítására

- elérhető tömeges postázás funkciónk - amennyiben több iktatást kijelöltök a listanézetben egy gombnyomással tudjátok őket postázni

- ha postázás után felmerül az újrapostázás gondolata, újra nyomjatok a postázás gombra, a változáskövetésben ezt az állapotot újrapostázásként fogjátok megtalálni

- elkészült bizonylataitokat már létező iktatásokhoz is rendelhetitek-akár többhöz is

- értesítés küldhető a határidő közeledtével az iktatás felelősnek-ez megjelenik a rendszer értesítései között és e-mailben is

- változáskövetés automatikusan kerül rögzítésre, de megjegyzéssel el lehet látni minden mozzanatot


A D4S ERP rendszerben létrehozható nagyfokú részletességgel iktatás, amely segíti a fontos dokumentumok nyomonkövetését.


+1 Design megújítása


Megújult ikonokkal tettük megjelenésünket még modernebbé. Az új ikonokat nagy gondossággal válogattuk ki, hogy minden esetben jól szimbolizálják a mögöttük rejlő funkciókat. A modulok listanézetében változott a sorrend is, melyet a használat gyakorisága és a logikai kapcsolatok közösen határoztak meg.



Új ikonok az ERP oldalsáv menüjében, rajta vezérlőpult, partnerek, termékek, HR, CRM, Iktatások, Értékesítés, Beszerzés modulok.


Reméljük, hogy az 1.9.0 verziónk ismét tartogat számotokra olyan változásokat, újításokat, melyek elnyerik tetszéseteket!


Amennyiben kérdésed merülne fel, keress bátran a help@d4s.hu e-mail címen!