Olvass tovább, hogy megismerd  újdonságainkat folyamatosan frissülő D4S vállalatirányítási rendszerünkben, hiszen az új verziók egyszerűbbé teszik munkafolyamataid!

Itt az 1.12.0 verzió, telephely kezeléssel és sok mással!

2021.05.26.

Árnyaltabb jogosultsági beállítások, még több lehetőség a D4S-ben!


1. Különleges hírrel készültünk! Telephelyekhez köthető jogosultságaink, melyek elérhetők Számotokra is:


Ha több telephelyetek van és szeretnétek elkülöníteni a telephelyeken zajló folyamataitokat, egy jelentősen átláthatóbb és rendszerezettebb felületet adunk Nektek frissítésünkkel. A fejlesztés érinti a termékeiteket, bizonylataitokat, cégadataitokat, illetve felhasználóitokat is.


A telephely termékeit már csak az adott telephelyhez rendelt dolgozó láthatja. Aggodalomra semmi ok, ha egy terméket továbbra sem szeretnétek telephelyhez rendelni, akkor ezt a frissítés után is mindenki látni fogja, jogosultságtól függetlenül. Terméket rögzíteni mindenki minden telephelyhez fog tudni.


A bizonylatok esetében dolgozótok csak azokat a bizonylatokat fogja látni, amelyek az ő telephelyén kerültek létrehozásra, ha pedig ő hoz létre, szintén a telephelyhez rendelt további dolgozók láthatják azokat. A már létrehozott bizonylataitokat frissítésünkkel székhelyetek városáról elnevezett automatikus telephelyetekre tesszük át.


Amennyiben szeretnétek, hogy minden maradjon a megszokott módon, ne állítsatok be dolgozóitoknak telephelyet, és minden terméket, bizonylatot továbbra is el fognak érni a vállalatirányítási rendszerben.


Egy dolgozóhoz lehetőség van több telephely beállítására is, de a profilban beállított lesz az irányadó a rögzítéseknél/megtekintéseknél. Azonban, a profilban található egy „Minden telephely bizonylatainak mutatása” kapcsoló, így az összes hozzá rendelt telephely bizonylatait meg fogja tudni tekinteni egy időben ennek a bekapcsolásával.


Az első lépés: Telephely hozzáadása rendszeretekhez

Új telephelyet hozzáadni rendszeretekhez a Beállításokon belül, a Cégadatok menüpont Telephelyek fülén tudtok. Ezután hozzáadhatóvá válik dolgozói adatlapjaitokhoz és profiljaitokhoz is a már mentett telephelyetek.

 

Új telephely rögzítése a cégadatok, telephelyek fülön lehetséges.


Második lépés: Telephely hozzáadása dolgozótokhoz

A már meglévő, vagy új dolgozói adatlapokra felkerült egy új mező Telephelyek névvel:


Itt tudjátok kiválasztani, hogy mely telephelyekhez kaphat dolgozótok hozzáférést.


Dolgozók csak akkor látják a telephelyhez tartozó bizonylatokat, hogyha hozzáadod a telephelyet a dolgozói adatlapukon!


Harmadik lépés: Profilban az aktuális telephely kiválasztása a hozzárendeltek közül

A dolgozó nevére kattintva a Profilom menüpont kiválasztásával a Beállítások almenüpontban találjátok a Telephelyek fület. Ez határozza meg, hogy dolgozótok éppen melyik telephelyen „tartózkodik”. Amennyiben egy telephely van hozzá rendelve, úgy automatikusan megtörténik a rendszerben ez a beállítás.


Telephely választása és minden hozzáadott telephely rögzítésének beállítása a profil, beállítások, telephelyek fülön lehetséges.


2. Ármódosítás jogosultság az Értékesítés és Beszerzés modulban egyaránt elérhetővé válik! Ismerjük meg az ebben rejlő lehetőségeket:


A Beállítások menüpont Felhasználók almenüpontjában a Számlák, Rendelések és Ajánlatok esetében is bővítettük lehetőségeiteket egy Ármódosítás jogosultsággal.


A D4S ERP-ben lehetőséged van beállítani, hogy mely felhasználók módosíthatnak árakat a jogosultság táblázatban!


Ezzel a jogosultsággal fogjátok tudni szabályozni, hogy mely munkavállalótok tud egy új számlán, rendelésen vagy ajánlaton a termék adatlapján rögzített egységártól, ÁFA tartalomtól és mértékegységtől eltérni. Kedvezményt (fix vagy %) továbbra is fog tudni adni mindenki.


A beállítás állapotától függően az egységár, áfa és mértékegység mezők változtathatósága fog módosulni.


3. Gyors termékrögzítőnk kibővült az aktív, web aktív és Gyárható kapcsolókkal, ahogy megszokhattátok a termék adatlapokon is!


Mivel a termék adatlapokon nagy szerepet kapnak a kapcsolók, így fontosnak tartottuk ezt elérhetővé tenni számotokra a gyors termékrögzítő esetében is.

A gyors termékrögzítő minden bizonylaton elérhető, ahova termékeket lehet rögzíteni, a következő ikonra kattintva:


A D4S ERP-ben lehetőség van a termékek gyorsrögzítésére bizonylatok kiállítása előtti percekben, Gyorsan!


Így már itt is szabályozhatjátok, hogy terméketek aktív-e (megjelenik-e a keresőkben), web aktív-e (megjelenik-e webshopotokban) és gyártható-e (elérhető-e a gyártás modulban).


Termékeknél elérhető Aktív, Web aktív és Gyártható kapcsolók.


4. Egyszerűsített szállítói számlákat ezentúl sztornózás helyett törléssel tudtok visszavonni! 


Az egyszerűsített szállítói számlák olyan számlák, amelyeket egyedi sorszámmal ellátva rögzítetek rendszerünkben, nem a D4S vállalatirányítási rendszer bizonylattömbje alapján generálódnak. A 12.0 verzió részeként ezentúl ezeket a szállítói számlákat lehet egyszerűen törölni is.


Egyszerűsített szállítói számla törlése az egyéb bizonylatok menüpontból.


Amennyiben törlésre kerül egy szállítói számla, a hozzá kapcsolódó ajánlat és rendelés nem kerül törlésre, csak a köztük lévő kapcsolat, így a rendelés vagy ajánlat kapcsolódó bizonylatai között már nem lesz megtalálható a szállítói számla. A bevételezés viszont sztornózásra kerül a megfelelő raktárkészlet fenntartásának érdekében, az iktatás státusza "megsemmisítve"-re változik.


És az elmaradhatatlan +1!


Változás történt a Bisnode céginformációs rendszerrel kapcsolatosan, mely D4S szoftverünkben integráltan segíti a partnerek rögzítését. Ezentúl nem Bisnode, hanem Dun&Bradstreet néven találjátok meg.



Amennyiben bármilyen kérdésetek merülne fel, keressetek Minket bátran a

 help@d4s.hu e-mail címen!