shutterstock_1848610828

Megérkezett a várva várt iLogistic integráció D4S rendszerünkbe!

2022.11.29.

Mi az az iLogistic és miért ennyire szuper ez az új integráció? Olvass tovább és megmutatjuk!


Az iLogistic egy csomagolással és szállítmányozással foglalkozó cég, amely átvállalja Tőled a raktározás és a csomagkiszállítás terheit. Róluk bővebben az alábbi linken olvashatsz: ilogistic.hu


Hogyan is működik ez rendszerünkben?


Az iLogistic és a D4S vállaltirányítási rendszer összekapcsolásához a Rendszerbeállításokban meg kell adnod az iLogistic felhasználónevedet és jelszavadat. Ezt az Értékesítés fülön tudod megtenni.

iLogistic integráció-D4S ERPEzután megjelennek új opciók Számodra, mint a Termékek szinkronizálása és a Szinkronizálási problémák megtekintése gombok. Nyomj a Termékek szinkronizálása gombra, aminek segítségével termékeid átkerülnek az iLogistic rendszerébe.

iLogistic integráció-D4S ERP

Erre a gombra a későbbiekben már nem lesz szükséged, hiszen az ERP-ben bekövetkező változások 1 perc múlva már az iLogistic rendszerében is frissülnek automatikusan.


A Szinkronizálási problémák megtekintése gomb segítségével láthatod azokat a termékeket, amelyeket nem sikerült átvennie az iLogistic rendszerének és a hibákat melyek felmerültek. Ilyen hiba lehet például, ha a terméknél nincs megadva vonalkód, ami nélkül nem tudják berögzíteni.


Amennyiben a termékeidet sikeresen szinkronizáltad már csak egy lépés választ el, hogy a D4S és az iLogistic rendszerét gördülékenyen használhasd együtt.


A Rendszerbeállításokon belül az Általános szótárakban a Szállítási módokat is alakítanod kell az iLogistic-nak megfelelően.


Csak akkor lesz köthető az iLogistic-hoz a küldeményfeladás, ha a rendelésen olyan szállítási mód szerepel, amely össze van kapcsolva a szótárakban egy iLogistic-os szállítási móddal is.


iLogistic integráció-D4S ERP


Mostmár minden készen áll, hogy elkezdhessük a munkát!


Amikor beérkezik egy rendelés, amin olyan szállítási mód szerepel, amely az iLogistic számára értelmezhető, csak annyi a dolgod, hogy kiállítod belőle a szükséges bizonylatokat (vevőszámla, szállítólevél). Miután kiállításra került a szállítólevél, már be is beküldheted az iLogistic rendszerébe. Ezt a Műveleteknél a Küldemény-re kattintva (2.) a felugró ablakban a lila gomb (3.) segítségével tudod megtenni.

iLogistic integráció-D4S ERP

A rendelés feldolgozása átkerül az iLogistic rendszerébe, amivel neked már nincs további teendőd. Fontos! A szállítólevél kiállítása elengedhetetlen az iLogistic számára!


Az iLogistic a rendelés és a szállítólevél alapján összekészíti a rendelést, csomagolja, e-mailben tájékoztatja a Vevőt, majd a megjelölt szállítási módon kézbesíti.


Az iLogistic szolgáltatás igénybevételéért és a rendszerükben történő beállításokkal kapcsolatban kérünk az iLogistic Ügyfélszolgálatát keresd!

iLogistic integráció-D4S ERP

A Rendelésekhez és a Szállítólevelekhez is bekerült egy új oszlop, amely a Küldemény állapotát mutatja. Fontos! Ez az új oszlop NEM JELENIK MEG ALAPÉRTELMEZETTEN a listanézetben, ehhez új nézetet kell létrehozni. Ebben a Küldemény állapot oszlopban az iLogistic rendszeréből érkező visszajelzést jelenítjük meg, hogy a rendelésfeldolgozás melyik szakaszában jár a folyamat. Ezek az információk óránként frissülnek, amennyiben szeretnél friss információkat látni kattints a Rendelési adatok frissítésre (2.) gombra.


iLogistic integráció-D4S ERP

Kérdés esetén keresd Ügyfélszolgálatunkat a help@d4s.hu e-mail címen!