Az automatizált folyamatok elengedhetetlenek ahhoz, hogy versenyképesek maradjunk a dinamikusan változó piaci környezetben. Ehhez kapcsolódóan ajánljuk figyelmetekbe legújabb hírünket.

NAV import szolgáltatással bővülünk!

2020.12.09.

Hogy ez pontosan mit is jelent? Ismerd meg a benne rejlő lehetőségeket!

Mint azt már mindannyian tudjátok, számláink automatikusan beküldésre kerülnek a NAV felé, amennyiben rendszerünkben megtörténik ennek a megfelelő előkészítése. Most vettünk egy 180 fokos fordulatot és egy nagy lendületet, majd elkészítettük számotokra a NAV import funkciót is!



A D4S vállalatirányítási rendszerben is elérhető a NAV import szolgáltatás, ami egy nagyon hasznos funkció vállalkozásod számára!


A NAV import esetében a számotokra kiállított beszállítói számlákat tudjátok ERP rendszerünkbe importálni, ezzel sokszor megelőzve a papír alapú számlák beérkezését és a felesleges adatrögzítési munkafolyamatokat. Ezen a piacon eddig csupán néhány rendszerben elérhető a fejlesztés, így mi az elsők között adhatjuk át Nektek.


A funkciógombot a Beszerzés modul Szállítói számlák almoduljában jobb oldalt, fent keressétek (1. jelölő).


NAV import a D4S vállalatirányítási rendszerben, néhány kattintással

A lekérdezés paramétereit magatok állíthatjátok be, ezek a lekérdezni kívánt számla kiállítási intervallum kezdő és záró dátuma, a számlák pénzneme és a teljesítés dátuma. A teljesítés dátumát rugalmasan beállíthatjátok legkorábbi, legkésőbbi vagy pontos teljesítési dátumnak is. A betöltés gombra kattintva megnézhetjük keresésünk eredményét. A számlalista alján elhelyeztünk egy összesítőt, melyen praktikusan a nettó és ÁFA értékek kerültek összegzésre. A NAV korlátozásai miatt egy lekérdezéssel maximum 35 napos intervallumot lehet betölteni, az egyszerre lekérdezhető számlamennyiség pedig 100 darab. Amennyiben az adott időszakban több számlád van, akkor a tovább gomb segítségével tudod a többit lekérdezni, ameddig a gomb aktív. Az importálást a sorok kiválasztásával tehetitek meg, egyenlőre egyszerre 10 számlánként. Az importálni kívánt számlákat rendelhetjük raktárakhoz, projektekhez és főkönyvi számokhoz is, ezzel is automatizálva több folyamatot, mellyel időt spórolunk Nektek.


A D4S vállalatirányítási rendszerben a vevőszámlák és szállítói számlák importálása még sosem volt ilyen egyszerű!


A beimportált számlákat szintén a Beszerzés modul Szállítói számlák almoduljában találjátok, előkészített státuszban (2. jelölő). Felmerülhet a kérdés, hogy miért szükséges manuálisan véglegesíteni őket, a válasz pedig a következő: itt érdemes egy pillantást vetni az automatikusan betöltött adatokra, hiszen többletinformációval feltölthetők, hogy pontosan igazodjanak az általatok más esetben is megszokott adatokhoz mennyiségben és minőségben is.


Ne vessz el a számlákban! Válaszd a D4S vállalatirányítási rendszert, ahol rengeteg beépített szűrővel kereshetsz számláid között! Olyan szűrőre van szükséged, ami a rendszerben még nincs? Használd a Részletes szűrőt, hogy a lehető legmegfelelőbb találatokat kapd!


Most is, mint mindig, igyekeztünk mindenre gondolni, így a beimportált számla adatlapján, lent, ahol a tételek listáját találjátok, egy piros felkiáltójel jelzi (3. jelölő), ha a termék még nincs a terméktörzsben, ebben az esetben fel tudjátok vinni ezeket erről a felületről is. Amennyiben a termék mértékegysége nincs a szótárban, automatikusan Darabként jelenik meg (4. jelölő).


Terméktörzsbe nem rögzített termék esetén figyelmeztet a rendszer, hogy könnyen átlátható legyen tétellistád

Ezután pedig dőljetek hátra és élvezzétek újításunk minden előnyét, melyet a legnagyobb odafigyeléssel hoztunk létre számotokra!