Egyszerűen ki tudod alakítani saját polcrendszeredet raktáraidban!

Raktári polcrendszer kialakítása

2023.10.13.

ERP rendszerünk legújabb frissítésének köszönhetően lehetőség van a raktáraidon belül polcrendszert kialakítani, majd pedig termékeidet virtuálisan is elhelyezni ide és ezáltal a későbbiekben könnyebben megtalálni őket. Ehhez először létre kell hoznod egy olyan raktárat, amiben engedélyezted a helymeghatározást, így létrejön egy új fül, ahol rögzítheted a raktárad polcrendszerét:



A raktárakban mostantól elérhető a helymeghatározás is, így biztosan megtalálod termékeidet - D4S




Polcrendszer kialakítása a raktárakon belül - D4S


Látható a képen, hogy rögzíthetsz sorokat, hozzájuk tartozó polcokat, illetve rekeszeket. Mindig ki kell választani egy sort és ehhez kapcsolódóan lehet megadni a polcokat, majd a polcot kell kiválasztani és rögzíteni hozzá a rekeszeket, így 3 mélységben lehet megadni a termék pontos helyét. Ennek beírására tömegesen is van lehetőséged, kattints a betöltés excelből gombra és töltsd le a sablont, majd pedig írd be a megfelelő adatokat és töltsd vissza a felületre.


Termékek alapértelmezett helye

Ha felvittél minden polcrendszeres raktárt, utána érdemes megadni a termékek alapértelmezett helyét. Ehhez a termék adatlapon létrehoztunk egy új fület, a Helymeghatározást. Itt beállíthatod az összes raktárt, ahol az adott termék megtalálható és megadhatod a pontos helyét:


A termékeknek lehetőség van megadni az adott raktárakban a pontos helyüket - D4S

Ezt természetesen megteheted tömegesen is, kiegészítettük az importálási lehetőségeket raktári pozícióval is, melyet megtalálsz a termék importálások között.


A termékhelyek megadása tömeges importálással is lehetséges - D4S


Raktári bizonylat működése

Ezután, amikor kiállítasz egy raktári bizonylatot (szállítólevél, bevételezés, raktári mozgás, gyártási bizonylat, leltár) fel tudod tüntetni a kiválasztott termék helyét, amennyiben pozíciós raktárt választasz ki. Ha kitöltötted a termék alapértelmezett helyét a termék adatlapján, majd a bizonylaton kiválasztod a terméket és hozzá a raktárt is, akkor pedig a rendszer magától betölti a pontos helyét. A másik újdonság, hogy mostantól láthatod a tételsorban az adott termék raktárban levő készletét is.


Raktári bizonylaton is meg lehet adni a termék pontos pozícióját - D4S


Változások történtek a raktári statisztikák esetében is, hiszen mostantól külön láthatod a normál raktárkészlet információkat és a pozíciós raktárkészletet, mely segítségével még jobban át fogod látni a készleteidet, mint eddig!


A raktárkészlet kimutatást is bővítettük a raktári pozícióval - D4S


Kiegészítettük a Beállítások-Cégadatokon belül a Telephely fület is egy Raktár mezővel

Ennek köszönhetően beállíthatsz a telephelyekhez automatikus raktárt, így amikor kiállítasz egy bizonylatot, a termékekhez automatikusan betöltődik ez a raktár, Neked már nem kell kiválasztani. Amennyiben az adott terméknek is ebben a raktárban van a helye a helymeghatározás szerint, úgy a pozíciója is automatikusan betöltődik az adatlapjáról.


Telephelyedhez rendelhetsz raktárt, ami automatikusan betöltődik a bizonylatok tételeihez - D4S


Reméljük az új funkciókat Te is hasznosnak találod! Amennyiben bármi kérdés felmerül a használatukkal kapcsolatban, keress minket bátran elérhetőségeinken és segítünk!