A folyamatos frissítéseknek köszönhetően D4S rendszered állandóan naprakészen működik!

Számos újdonsággal érkezik legújabb frissítésünk

2022.02.15.

D4S rendszered rengeteg új funkcióval bővült!

Számos új funkcióval bővült D4S vállalatirányítási rendszerünk, melyek reméljük a Te napi ügyviteledet is leegyszerűsítik.


Gyűjtőcikk

Elérhetővé vált a gyűjtőcikkek létrehozásának lehetősége. Ez azt jelenti, hogy ha egy termékből több változatot is értékesítesz, ezeknek a kezelése egyszerűbbé válik. Ha webshopodban egy pólóból például van több méret is; S, M, L, vagy több szín; fekete, fehér, sárga, ezek kiválasztására lehetőség van a fő termék/szülő termék vagy az altermék/gyerek termék felületén. Hogy is néz ki ez a webshopban?

Gyűjtőcikkek használata esetén a webshopban minden változat felsorolásával fog megjelenni az adott termék.


Ahogy a képen látható, a terméknek két változatképző tulajdonsága van, a szín és a méret, ezek alapján lehet különbséget tenni közöttük és azt is meg lehet adni, hogy ezen tulajdonságokhoz milyen értékek (pl. sárga, fehér, fekete stb.) tartozzanak. Ezeket mind az ERP-ben lehet beállítani. A Termékek modul 2 új almodullal bővült, a Tulajdonságokkal és a Termék típusokkal, ezek használata szükséges a gyűjtőcikk alkalmazásához.

Változatképző tulajdonságot a termék típus szerkesztésekor lehet kiválasztani, maximum kettőt.


A Termék típusnál lehet megadni, hogy milyen fajta termékünknek szeretnénk tulajdonságokat adni, pl.: ruha, cipő, monitor, laptop stb. Amennyiben többnyelvű a webshopod, itt tudod beírni a más nyelvű megnevezéseket is. 2 db változatképző tulajdonságot tudunk megadni, ezeket pedig a Tulajdonságok almodulon belül lehetséges létrehozni.

Tulajdonság létrehozása egy hihetetlenül egyszerű lépés a D4S vállalatirányítási rendszerben.


A Tulajdonságot létrehozásakor hozzá tudjuk rendelni a megfelelő termék típushoz, illetve ki tudjuk választani, hogy az adott tulajdonságnak milyen értékei legyenek – ez lehet szám, szöveg vagy akár általunk megadott egyedi érték is, melyet az értékek fülön tudunk megadni, illetve nyelvesítésre itt is van lehetőségünk.

Miután létrehoztuk a számunkra fontos termék típusokat és tulajdonságokat a következő lépés, hogy összekössük az egymáshoz kapcsolódó termékeket. Ezt az adott termékek adatlapján, a Tulajdonságok fülre kattintva tudjuk megtenni.

Termékváltozat létrehozása az adott termék tulajdonság fülén történik, néhány egyszerű lépés keretében.


Itt be tudjuk állítani, hogy melyik típushoz tartozik a termék, ennek megfelelően pedig melyik változatképzők és milyen értékkel tartoznak hozzá. Ki tudjuk választani azt is, hogy az adott termék szülő vagy pedig gyerek. Ha szülő terméknek jelöljük, akkor több gyerek terméket is hozzákapcsolhatunk, viszont, ha gyerek terméknek jelöljük, csak egy szülő köthető hozzá. Amennyiben egy gyerek terméknél változtatjuk a szülőt, ez a szülő termék adatlapján is változást fog előidézni és ez fordítva is igaz. Amennyiben nem akarunk ilyen kapcsolatokat létrehozni, a „nincs termékváltozat”-ra kell kattintani, így a termék olyan lesz, mint korábban, nem fog semmilyen másik termékhez tartozni.

 

Jogosultság beállítások

A Felhasználók jogosultságait is finomítottuk, az Általános jogosultságok közt az Értékesítés és Beszerzés oszlop kipipálásával szabályozhatod, hogy munkatársad hozzáfér-e az Értékesítés és Beszerzés modulhoz.

A felhasználók kezelésén belüli jogosultság fülekhez hozzáadásra került az értékesítés és beszerzés modulhoz való hozzáférés, a jogosultságok részletezése érdekében.



Vevőszámlák NAV import

Elérhetővé vált NAV import szolgáltatásunk a Vevőszámlák esetében is, így ezentúl már meglévő, más rendszerekben kiállított Vevőszámláid is be tudnak kerülni rendszerünkbe, így megkönnyítve az átállást, miközben nyilvántartásod és kimutatásaid naprakészek maradnak. A beimportált számlákat egy ikon jelzi a listanézetben, valamint a rajta található termékek és partnerek könnyedén rögzíthetők rendszerünkbe a gyorsrögzítő gomb megnyomásával. A beimportált számlák véglegesített állapotban kerülnek rendszerünkbe, így ezek már nem szerkeszthetőek.

Lehetőség van számlák importálására a NAV-tól, ami néhány egyszerű gombnyomással végbe is vihető!



Raktári bizonylatok – termékkereső

Változás történt a raktári bizonylatok (bevételezés, szállítólevél) tételkeresőjében annak érdekében, hogy mindenki úgy használhassa, ahogy neki a leginkább megfelelő. Eddig csak a termékek készlet információit láthattuk itt, azonban most már lehetőség nyílik arra is, hogy a termékek árait láthassuk. A rendszerbeállításokon belül létrehoztunk egy új kapcsolót a Raktár fülön belül a bevételezésnél és a szállítólevélnél, ahol Ár és Készlet között választhatunk. Ha az Árra kapcsoljuk, akkor a termékek árait fogjuk látni, ha pedig Készletre akkor a készletinformációkat. Ezen bármikor lehet állítani.

A rendszerbeállítások, raktározás, szállítólevél fülön lehetőségünk van megadni hogy a termékkereső árakat, vagy készletet jelenítsen meg, ezzel is nagyobb személyreszabhatóságot kínálva az ügyfeleknek



Kérdések esetén, keress Minket bátran a

 help@d4s.hu e-mail címen!