Korlátlan webshopot hozhatsz létre D4S vállalatirányítási rendszeredhez kapcsolva - keress minekt a részletekért!

Újdonságok a D4S ERP webes felületén

2022.02.15.

Próbáld ki a legfrissebb funkciókat még ma!

Az elmúlt időszakban rengeteg fejlesztés történt a vállalatirányítási rendszerünknél, melyek a webshopok/weboldalak működését érintették és még kényelmesebbé tették a használatukat. A következőkben ezekről olvashatsz.


Web aktivitás

Lehetőséged van korlátlan mennyiségű weboldalt/webshopot létrehozni vállalatirányítási rendszeredhez kapcsolva, ehhez kapcsolódóan néhány funkciót át is alakítottunk. A termékeknél megszűnt a web aktív kapcsoló, az adatlapján a webes adatok fülön tudod a terméket akár több webshophoz is rendelni a „weboldalak” mezőn belül.

A termék adatlapon megjelenő webes adatok fülön megadható, mely weboldalakon jelenjen meg az adott termék!

Ennek következtében, amennyiben egyedi árakkal dolgozol, ott is figyelj arra, hogy beállítsd, melyik weboldaladon akarod alkalmazni az adott árat.


Címkék

Ahogy a fenti képen láthatod, megjelent egy címke mező a termékek adatlapján, mely segítségével webshopodban egyedi feliratokat rendelhetsz termékeidhez. Ezeknek különböző elnevezéseket és színeket adhatsz meg könnyebb megkülönböztethetőség érdekében. A címkéket a termékek Szótárak almoduljában tudod létrehozni:

A termék szótárakban létrehozhatók termék címkék, amiket hozzáadhatsz termékeiden és megjelennek a webes nézeten!

A webes termékeknél pedig így fogod látni:

A webes termékeknél pedig így fogod látni


Szállítási módok és szállítási költség

A szállítási módokhoz már lehetőséged van fizetési módokat kapcsolni, így webes rendelés leadásakor csak azok fognak megjelenni vásárlódnak, amiket beállítasz. Erre az Általános-Szótárak menüponton belül a Szállítási módok fülön van lehetőséged már meglevő vagy új szállítási mód létrehozásánál. Illetve ahogy a képen látszik, a szállítási módoknál lehetőség van megadni szállítási költséget is. Ehhez arra van szükség, hogy kiválaszd az alapértelmezett szállítási költség elnevezésű szolgáltatás típusú terméket (vagy létrehozhatsz egy más elnevezésűt is, ha szükséges), majd a szállítási mód szerkesztésénél/létrehozásánál a terméknél kiválasztod, így rendelésnél ez a tétel külön sorként fog megjelenni.

A szállítási módokhoz már lehetőséged van fizetési módokat kapcsolni, így webes rendelés leadásakor csak azok fognak megjelenni vásárlódnak, amiket beállítasz

Ha a szótáraknál beállítottál mindent, ami szükséges volt a következő lépés a partnercsoportokhoz rendelés. A partnercsoport szerkesztésénél tudod megadni a szállítási módot, ehhez pedig javaslatként megjelenítjük azokat a fizetési módokat, amiket a szótárakban hozzárendeltél az adott szállítási módhoz.

Partnercsoporthoz a szerkesztésénél rendelhető hozzá fizetési és szállítási mód.


Új online fizetési módok

A simplepay mellett lehetőségetek van több online fizetési módot is használni és megjeleníteni webshopjaitokon, elérhető már a Saferpay és a PayPal is.

Fizetési módok kezelésére az általános szótárakban van lehetőséged!


DPD

Már lehetőséged van futárszolgálattal feladni csomagot közvetlenül az ERP-ből, hiszen elkészült az összeköttetésünk a DPD-vel. Ennek használatához először a DPD-nél kell regisztrálnod és az ott kapott azonosítókat beírni az ERP-n belül a rendszerbeállításokban található felületre. Ezután a vevői rendelésből indítva tudod a csomagot a DPD rendszerébe beküldeni és címkéket nyomtatni hozzá. A DPD-s csomagokat könnyen megtalálod a vevői rendelések listanézetében, hiszen egy kis ikonnal láttuk el.

A DPD-vel való kapcsolatnak köszönhetően nyomon követheted csomagod állapotát a D4S rendszeréből!


Nyelvesítés

A weboldalak nyelvesítését is érintette fejlesztésünk, az oldal tetején levő nyelv választóval tudtok a webes felületen angol és magyar nyelvek közül választani.

Weboldal nyelvválasztó dropdown

Angolra átváltás esetén a termékek nevei is angolul jelennek meg, ehhez viszont fontos, hogy a termék adatlapokon megadd az angol megnevezéseket is.


Kuponkezelés

Elérhetővé vált a kuponok rögzítése és webshopban történő használata is. Amennyiben használsz kupon kódokat és ezáltal adsz kedvezményeket vásárlóidnak az alábbi módon tudod rögzíteni őket rendszerünkben.

Kuponok kezelése a webes vezérlőpulton belüli Kuponok menüpont alatt működik.

Az ERP webes részén megtalálható a Kuponok menüpont, ahol, ha az új hozzáadására kattintasz, részletes információkat tudsz megadni a kupon felhasználására vonatkozóan. Beállíthatod az érvényességét, magát a kódot, kapcsolhatsz hozzá ingyenes szállítást, termékcsoportot és partnercsoportot is. Webes rendeléskor a kuponkód megadásával létrejön egy külön sor, melyben látható a teljes kedvezmény.

A létrehozott, felhasznált kuponok a következőképpen fognak megjelenni a rendelés összegzése pontnál.


Alapértelmezett partnercsoport

Létrehoztunk egy alapértelmezett partnercsoportot, amelyhez automatikusan azok a partnerek tartoznak, akik semmilyen partnercsoportba nincsenek besorolva. Csak szállítási és fizetési módot tudsz beállítani, partnert hozzá rendelni nem lehet. Ha a partnert besorolod egy másik partnercsoportba, akkor automatikusan kikerül az alapértelmezett partnercsoportból. Ezáltal kiküszöbölhetővé válik, hogy legyen olyan partnered, akihez nem tartoznak fizetési és szállítási beállítások.


+1 kényelmi funkció

A weboldalkezelés könnyítésére a gyorsítótár törlése gombot a kedvencek mellé helyeztük el, így ezentúl minden felületen könnyen elérhető számodra.

A gyorsítótár törlése gomb minden webes oldalon elérhető az ERP-ben!



Kérdések esetén, keress Minket bátran a

 help@d4s.hu e-mail címen!