feladatkezelo

Megérkezett a feladatkezelő!

2024.03.25.

Rendszerünk legújabb frissítésével megérkezett a feladatkezelő, innentől kezdve bárki előfizethet rá, aki szeretné használni! De mivel is tud többet, mint az interneten fellelhető bármelyik hasonló szoftver, például a JIRA? Ez a D4S vállalatirányítási rendszerbe van integrálva, ezáltal össze tudod kapcsolni rendeléseiddel, számláiddal, partnereiddel a feladatokat, nem kell hozzá egy külön rendszert használnod és oda egyesével felrögzíteni a fontos információkat. Nálunk egy helyen van minden lényeges adat, így sokkal egyszerűbben átlátod az egészet, nem vesznek el a feladatok és a határidőket is egyszerűbb betartani! Prioritási sorrendet is fel tudsz állítani a tennivalók között, így nagyobb eséllyel lesznek készen előbb azok, amik tényleg fontosak.


Videót is készítettünk a feladatkezelő működéséről, kérlek nézd meg, sok hasznos információt találsz benne:



Nézzük is, hogyan működik a Feladatkezelő!


Az új modul itt kapott helyet a HR alatt és ha lenyitjuk láthatjuk, hogy tudunk létrehozni új feladatot, munkaidőt, melyet ide kattintva nyomon is tudunk követni, illetve szereplő csoportokat is készíthetünk, továbbá ennek a modulnak is vannak saját szótár elemei.


A feladatkezelő hatékonyan segítheti a napi munkafolyamatokat!


A feladatkezelő is adatlapszerűen épül fel, tehát elkészítheted teljesen egyedire, így csak azok a mezők lesznek rajta, melyekre szükséged van, továbbá egy új feladat létrehozásához szükséged lesz bizonylattömbre is.


Az adatlap esetleges testreszabása és a bizonylattömb létrehozása után a modul beállítását érdemes a szótár elemekkel folytatni. Itt látható, hogy hozhatunk létre feladat státuszokat, feladat típusokat, beállíthatunk a szereplő típusokhoz jogosultságot és értesítéseket, illetve létrehozhatunk a feladatokhoz kapcsolódóan címkéket is.


Teljesen egyedire szabhatod a feladatkezelőt!


Ha a szótár elemeknél mindent kitöltöttél, utána érdemes áttekinteni a szereplő csoportok almenüpontot. itt ugyanúgy, mint a partnercsoportok esetében, létrehozhatsz csoportokat, ahová dolgozóidat besorolhatod, ennek segítségével a későbbiekben tömegesen tudod majd őket kezelni, nem kell egyesével kiválogatnod, akiknek valamilyen szerepet szánsz a feladatokkal kapcsolatosan.


A szereplőket csoportokba is sorolhatod, így egyszerűbb kezelni pket a későbbiekben!

Ha létrehoztunk bizonylattömböt, kiegészítettük számunkra megfelelően a feladatkezelő adatlapot, átnéztük a szótár elemeket és rögzítettük az elemeket, amikre szükségünk van, illetve a szereplő csoportokat is kialakítottuk, utána indulhat a feladatok létrehozása és kiosztása is. Nézzük hogyan is működik ez!


Ha az új Feladat almodulra kattintunk a feladatkezelő modul alatt, akkor felugrik egy feladat gyorsrögzítő ablak, ahol a legszükségesebb adatokat tudod megadni a rögzítendő feladattal kapcsolatban. Ami csillaggal jelölt, annak a kitöltése kötelező, aminél nincs csillag, annak kitöltése opcionális. Ha ebben az ablakban mindent kitöltünk, elmenthetjük, majd így tudunk továbbmenni a részletes feladat adatlapra, ahol további információk is megadhatók. A feladatnál fontos tudni, hogy mindig vissza lehet térni hozzá és szerkeszteni, akárhányszor lehet menteni, sosem fognak lezáródni a mezői.


Feladatot rendkívül egyszerűen lehet létrehozni a D4S-ben!

Milyen plusz informácókat találhatunk majd a részletes feladat adatlapon?



1. A részletes feladat adatlapnál tudunk hozzákapcsolni alfeladatokat és hozzászólásokat is tudunk írni. 


2. Jobb oldalon a szem ikonra kattintva tudunk hozzáadni megfigyelőket a feladathoz, illetve, ha új fajta szereplő típust hozunk létre a szótár elemek között, akkor annak az ikonja is itt jelenik meg. A szereplő típusoknál levő értesítés beállítások alapján értesítést is küldhet a rendszer az adott megfigyelőnek. Ha rákattintunk látható, hogy tudunk hozzáadni csak szereplőt és szereplő csoportot is. Szereplők a dolgozóink lehetnek, szereplő csoportokat pedig a korábban bemutatott szereplő csoportok almenüpontban tudunk létrehozni itt oldalt.


3. Lentebb haladva a státusznál tudjuk állítani a feladatunk státuszát, ahol választhatunk az alapértelmezett állapotokból és az általunk létrehozottak közül. 




A feladat létrehozásakor rengeteg információt tudunk megadni róla.


4. Meg tudjuk adni a prioritást, a feladat típusát (5) és tudunk hozzárendelni címkéket (6). Ezeket mind a szótárak között tudjuk létrehozni. 


7. Ha lentebb rákattintunk az általános gombra, akkor további mezők nyílnak le. Megadhatjuk, hogy dolgozóink közül ki legyen a feladat felelőse, neki ki a felettese és automatikusan kitöltődik, hogy ki volt a feladat létrehozója, ezen utóbbin nem is lehet változtatni. 


Ne felejtsük el beállítani a tovább adatokat se a feladatkezelőben!


8. Amennyiben módosítani akarjuk, hogy melyik projekt kapcsolódik a feladathoz, itt a projekt mezőnél ki tudunk jelölni másikat, illetve a partnert is tudjuk módosítani.


9. A következő szakasz a dátumok, ahol a létrehozás dátumát nem lehet módosítani, de a kezdést és a határidőt igen.


A feladaton belül sok más funkciót is találunk!


Magán a feladat adatlapján ennyi mező található meg alapértelmezetten, ha bármi egyébre szükséged van, akkor az adatlapkezelőben tudsz létrehozni egyedi adatlapot és kiegészíteni a számodra fontos adatokkal.


10. Fent a bizonylatok fülön fogod látni a feladathoz kapcsolódó bizonylatokat, például a projektet, amivel összekötöttük. A csatolás fülön pedig az általad feltöltött képek és dokumentumok fognak megjelenni.


11. A fenti mentés gombra kattintva tudod elmenteni a feladatot, majd bármikor visszatérhetsz, ha módosítani szeretnéd. 


12. A kis lila gombra kattintva tudsz munkaidőt hozzáadni a feladathoz, ezek alapján lehet nyomon követni, ki mennyi időt töltött egy adott feladat megoldásával. Megjelenik a projekt és a feladat neve, kiválaszthatod a dolgozót, aki dolgozott a feladaton, megadod, hogy melyik nap, mettől meddig dolgozott vele. Ebből a rendszer kalkulál egy időt, ami listanézetben is látható lesz. Munkaidőt még az új munkaidő almenüpontra kattintva is megadhatsz, a létrehozott időket pedig a munkaidők almenüpontra kattintva láthatod összegezve. Kattintsunk is ide. Rá tudunk szűrni a feladatra, a projektre, továbbá a dolgozóra is, ezáltal könnyen összegezhető, hogy ki melyik feladaton mennyi időt dolgozott. Ezt le lehet tölteni excelbe is, ahol tovább statisztikák is készíthetők belőle.


A feladatoknak is van egy listanézete, melyet az összes almodulra kattintva érhetsz el. Ez egy dinamikus lista, tehát az oszlopokat módosíthatod, illetve hozhatsz létre részletes szűrőket is. Fent látható a színes részekben, hogy mennyi feladatom van az adott napra, a hétre, mennyi olyan feladatom van, aminek a határideje már lejárt, de még nem oldottam meg, illetve összesen mennyi aktív feladatom van.


A feladatkezelő listanézetében könnyedén átláthatod teendőid jelenlegi állapotát.


Feladatot több helyről is lehet indítani, nem csak az új feladat gombra kattintva, hanem partnerből dolgozóból és bizonylatból is. A partner és dolgozó neve előtt megjelent egy új bizonylat ikon, erre kattintva tudjuk indítani a feladatot, bizonylatok esetében pedig ugyanoda kell kattintani, ahonnan eddig származtattunk másik bizonylatokat. Ha partnerből vagy dolgozóból indítjuk a feladatot, akkor automatikusan kitöltődik a partner mező, ha pedig bizonylatból indítjuk akkor a bizonylat fülön jelenik majd meg.


Feladatot sok helyről tudunk indítani, ezek mind össze fognak majd kapcsolódni a feladattal.


Egy lényeges dolog a feladatokkal kapcsolatosan az értesítések kezelése. Fontos, hogy amikor valamilyen esemény történik a rendszerben, arról a kollégák szereplő típusnak megfelelő értesítéseket kapnak, amiket tudsz módosítani. Fent az értesítés ikonra kattintva lesz látható a konkrét értesítés, ami a kollégának érkezik a feladatról, határidőről illetve minden másról.


A feladatokhoz beállíthatsz értesítéseket, így egyik dolgozód sem marad le egy határidőről!


Ezeket az értesítéseket a Beállítások – Értesítési központban tudjuk testre szabni. Kattintsunk a Feladatkezelő fülre, ahol látható, hogy a feladattal kapcsolatos határidők előtt mennyivel és hányszor értesítse a rendszer az egyes címzetteket, akik lehetnek a felelősök, a felettesek és a szereplők, de mi mondjuk meg a nevük előtti pipával, hogy melyikőjük legyen értesítve.


Reméljük az új funkciót Te is hasznosnak találod! Amennyiben bármi kérdés felmerül a használatával kapcsolatban, keress minket bátran elérhetőségeinken és segítünk!