Folyamatosan bővítjük felhőalapú vállalatirányítási rendszerünk funkcióit, újdonságaink között szerepel az e-számla kiállítás.

Extra funkciók extra hatékonysággal

2021.07.22.

Az 1.16.0 szoftver verzió kiegészítéseként szenzációs módosításokat mutatunk be.

A nemrég közzétett 1.16.0 verzióban bemutatott új funkciók után, most újra jelentkezünk további hasznos módosításokkal. Számunkra fontos, hogy ügyfeleink kéréseire a lehető leghamarabb reagáljunk. Emiatt gyorsítottunk a tempón és az alábbi újításokat mutatjuk be a D4S ERP rendszerben:


1.    A szállítói számlákon azonnal ki tudod választani az utolsó beszerzési árat a tételekhez.

Hogy segítsük a beszerzési folyamatokat, a termékek utolsó beszerzési árát meg tudod nézni a termékek adatlapján, valamint az árrést is az utolsó beszerzési árra tudod rátenni. Ezt tovább fejlesztve ezentúl a szállítói számláknál a tétel mezőben automatikusan a termékek utolsó beszerzési árát tudod kiválasztani a gyors keresőből.

A tételek megnevezés mezőjébe való irással a rendszer felajánl minden hasonló, aktív terméket amit a bizonylatra tudsz tenni, ezzel meggyorsítva a munkát!

Ha a terméknek egy másik árát szeretnéd a bizonylaton használni, a részletes termékkeresőt használd. Ott továbbra is láthatod a kedvezményes, egyedi, és az alapértelmezett beszerzési árakat.


2.    Leltározás még egyszerűbben

A raktár modulban található leltár funkcióban egy apróbb, de annál praktikusabb módosítást végeztünk. Egy-egy negatív készlet esetén is a talált mennyiséget kell csak beírnod. A mínusz mennyiséget a D4S rendszer automatikusan lekezeli. 

 A D4S rendszerben a leltározás egy egyszerű és kényelmes folyamat, ahol manuálisan a rendszerben, vagy akár exceles betöltéssel is megadhatod a talált mennyiségeket!


A leltár véglegesítése után azonnal létrejönnek a korrekciós bizonylatok is, a selejtezés és a bevételezés. Hamarosan itt az évközi leltár időszaka, felejtsd el az excel táblázatokat, és leltározz közvetlenül az ERP-ben. 



3.    Részletesebb és látványosabb kimutatást láthatsz kontrolling modulunkban.

A kimutatási listán belül a vevőforgalom és a termékeladások lekérdezést kiegészítettük egy új kapcsolóval. A „minden bizonylat” megjelenítése kapcsolót akkor érdemes aktívra állítani, ha az adott időszakban kiállított összes bizonylatot szeretnéd látni a listában. Így azok a számlák is megjelennek, amelyek még nincsenek kiegyenlítve, de már létre lettek hozva. 

A rendszer kontrolling moduljában még részletesebb statisztikához juthatsz! 

Ahogy a képen is láthatod a kapcsoló mellett, a lista megjelenésén is szépítettünk. A haszon oszlop értéke alapján az egyes sorok pirosra vagy zöldre változnak. A haszon értéke a termékek adatlapján alapértelmezettként beállított beszerzési ár (ez nem minden esetben egyezik meg az utolsó beszerzési árral) és az eladási ár különbségéből adódik. 

Ha az eladási ár meghaladja a rögzített beszerzési árat, akkor pozitív hasznom van, tehát zöldre változik az adott tétel, ha kevesebbért adom el a termékemet, mint amennyiért hozta a beszállítóm, akkor pedig piros lesz a sor. Ha az eladási és a beszerzési ár megegyezik, akkor fehér marad. 


4.    Rögzíthetsz túlfizetést is, ha valamilyen okból kifolyólag többet utal a vásárló.

A vevőszámlák kiegyenlítésénél nem csak utólagos módosítást tudsz csinálni, ahogy azt az előző blog bejegyzésünkben részleteztük, hanem túlfizetést is el tudsz menteni. Ehhez először a rendszerbeállításokban aktívra kell állítanod a vevőszámla fülön a túlfizetés engedélyezése kapcsolót

 Részletes vevőszámla beállítások-D4S felhőalapú vállalatirányítási rendszer

Ezután a vevőszámla kiegyenlítés fülön meg tudod adni a többlet összeget, aminek következtében a Hátralék mezőben negatív előjellel jelenik meg az érték. A negatív hátralékra tudsz szűrést is csinálni a vevőszámla listanézetben, így összegyűjtheted a túlfizetéses partnereket

 Rendszerbeállítástól függően a rendszer engedélyezi és követi a túlfizetéseket is!


5.    A termékkód is külön helyet kapott a tételek között minden bizonylaton.

Ha a bizonylatok kiállításánál az egyszerűsített táblát használod, nem látsz majd változást. Azonban, ha szeretnéd látni az egyes tételek termékkódját, akkor állítsd inaktívra az egyszerűsített kapcsolót. Válassz ki egy terméket, és megjelenik a termékkód a megnevezés oszlop előtt.

 A bizonylatokhoz hozzárendelt tételek megnevezése mellett a termékkódjuk is látható a könnyebb beazonosítás végett!

A termék gyorskeresőben a megszokott módon tudsz megnevezésre és termékkódra is keresni, valamint a nyomtatási kép is ugyanaz marad. Mert a jó dolgokon nem érdemes változtatni.



Kérdések esetén, keress Minket bátran a

 help@d4s.hu e-mail címen!