Megérkezett 1.19.0 frissítésünk és vele sok hasznos funkció is!

Megérkezett 1.19.0 frissítésünk és vele sok hasznos funkció is!

2021.10.05.

Ismét hasznos újdonságok várnak D4S rendszeredben! Kattints és ismerd meg őket!

Számunkra az ősz sem a pihenésről szól, D4S ERP rendszerünk most is számos újdonsággal bővült, módosult. Már a Te rendszeredben is elérhető legújabb verziónk, olvass tovább a részletekért és ismerd meg az újításokat!


Gyűjtőbizonylat módosítások:

Egyből több, többől egy – továbbra is rugalmasan kezelheted bizonylataidat. Ha például partnereid részére egy számlát szeretnél kiállítani több szállítólevélből, vagy egy szállítói számlát szeretnél részletekben bevételezni, könnyedén megteheted, de a folyamat kicsit megváltozott. 

Ennek megismerésére készítettünk a funkció működéséről egy részletesebb leírást is, kérünk a használata előtt mindenképp olvasd el!

Egy összefoglalót videót is felvettünk a gyűjtőbizonylatokról, mely segíthet a mindennapi használat során:



Díjbekérőből előleg számla:

Átalakítottuk kicsit a rendszer értékesítés oldalát és több lehetőséget adunk a bizonylatok származtatására. A díjbekérő számlából már nem csak vevői végszámlát hozhatsz létre, hanem előleg számlát is.

Előleg számla származtatásakor életbe lépnek bizonyos korlátozások a mezők között. Nem változtatható meg a Vevő neve és adatai, a számla pénzneme és a tételek sem, illetve kedvezmény sem adható már – ezek a mezők mind szürkék.


Származtatott előlegszámla esetén a megadott partner adatai nem módosíthatók.

Származtatott előlegszámla esetén a megadott banki adatok és a tételek adatai már nem módosíthatóak.

Ha egy díjbekérőből készítesz előleg számlát, után a végszámlát már az előleg számlából tudod kiállítani, nem pedig a díjbekérőből.



Bizonylatok listanézetének bővítése:

Egy bizonylattal kapcsolatban rendkívül fontosak a dátumok. Listanézetekben eddig is tudtál már szűrni kiállítás, teljesítés, kiegyenlítés dátumára és fizetési határidőre. Most adtunk még egy oszlopot a bizonylatok listanézetéhez, melyben azt a dátumot láthatod, amikor az adott bizonylat létre lett hozva. Ez az alapértelmezett nézetbe bekerült, így egyedi nézetet sem kell hozzá csinálni.


Telephelyhez kapcsolható bizonylattömbök:

Korábban már bemutattuk, hogyan lehet telephelyeket választani az egyes felhasználóknak, és ehhez milyen korlátozások tartoznak a rendszerben. Legújabb frissítésünk segítségével lehetőséged van az adott telephelyekhez alapértelmezett bizonylattömböt is rendelni, így nem kell őket újra és újra kiválasztanod egy-egy bizonylat kiállításakor.


Mindezt úgy tudod beállítani, hogy a felhasználó névjegyednél a Profilom menüpontra kattintasz, majd a Beállításoknál a Bizonylatok fül alatt mindegyik telephelyedhez kiválasztod az egyes bizonylat típusokhoz alkalmazni kívánt bizonylattömböket, melyek innentől kezdve alapértelmezetten fognak betöltődni. Természetesen ezt itt bármikor megváltoztathatod.

A bizonylattömbök telephelyhez való kapcsolását a profil, beállítások, bizonylatok fülén találod meg!


Véglegesített bizonylatokhoz utólagosan fájl csatolása:


Nem korlátozunk be a bizonylataidat illetően, véglegesítés után is több módosítási lehetőséged van. Már eddig is lehetett véglegesített bizonylatot kiegyenlítened teljesen vagy részlegesen is, sőt a túlfizetés rögzítése is egyszerűen kivitelezhető. Mostantól viszont már fájlokat is csatolhatsz a bizonylataidhoz véglegesítés után, ezáltal még inkább szabad kezet engedve kezelésükben.


Ha egy bizonylat megtekintési felületét megnyitod, akkor a csatolás fülön tudsz képet vagy dokumentumot csatolni. A fájlt mikor áthúzod a felületre akkor aktiválódik a Fájl feltöltése gomb, erre kattintva tudod feltölteni a bizonylathoz.

Már véglegesített bizonylathoz is csatolhatsz fájlt a fájl feltöltése gombra kattintva!


Automatizált raktári bizonylatok dátumainak beállítása:

Mostantól Te döntöd el, hogy milyen dátumokat szeretnél látni automatikusan származtatott raktári bizonylataidon! Előre beállíthatod, hogy szállítói számlából kiállított bevételezés vagy vevői számlából kiállított szállítólevél esetében a számlák kiállítási vagy teljesítési dátuma jelenjen meg automatikusan. 

Mivel minden vállalkozás kicsit másképp működik és kinek az egyik, kinek a másik módszer a jobb, így teljes szabadságot adunk Neked ebben a kérdésben. Hol tudod ezt beállítani?

Beállítások -> Rendszerbeállítások -> Raktár -> Szállítólevél/Bevételezés

Az automatikusan létrehozott bizonylatoknál megadhatod, hogy milyen dátumot használjon a rendszer!

A Teljesítés dátumának használata kapcsolóval szabályozzuk ezt a beállítást, ha bekapcsolod, akkor a számlán szereplő teljesítés dátum, ha kikapcsolod akkor pedig a kiállítási dátum öröklődik.

 


Újítások a kontrolling területén:

A kontrolling kimutatási listák felületén találkozhatsz egy fontos újdonsággal bizonyos lekérdezések esetén.

A kontrolling kimutatások listanézete a Frissítés gombra kattintva gyűjti össze ismét a tételeket, ezzel friss adatokkal dolgozhatsz, bármikor!

Ez a frissítés megkönnyíti a napi munkádat és gyorsabban hozzáférhetővé teszi kimutatásaidat. Amennyiben újonnan kiállított tételeket szeretnél látni a lekérdezésben, csak kattints a zöld Frissítés gombra, ekkor a rendszer betölt minden újdonságot, majd ezután bármennyiszer megnyithatod a kontrollingot, minden adatot azonnal látni fogsz, nem kell újratöltened az egészet, így értékes időt spórolhatsz meg. A rendszer mindig kiírja, mikor történt meg a lista legutolsó frissítése, így láthatod, hogy mikori adatokat mutat. Ha újabbakra lenne szükséged, egyszerűen csak meg kell nyomni a Frissítés gombot és máris újratöltődik a lista.


Tehát: ha naponta sűrűn kell a kontrollingot böngészned, nem kell minden egyes alkalommal megvárnod, míg a rendszer minden információt betölt, ezt naponta csak egyszer-kétszer kell elvégezned, ha új adatokat szeretnél látni, a már meglevőket bármikor azonnal eléred!

Ez a funkció jelenleg az alábbi listáknál található meg: Termékeladások, Termékvásárlások, Számlatételek


Másik újdonság a kontrollingon belül, hogy a Számlatételek kimutatási listán mostantól külön oszlopot biztosítunk a számlán szereplő egyes tételek leírásainak is. Így ezek is nyomon követhetővé és szűrhetővé válnak.


Vevőszámla tételei között leírás rögzítése:

Tételeidhez egyedi megjegyzést is csatolhatsz, ami csak azon az adott bizonylaton fog megjelenni!

Új oszlop a Kontrolling-Számlatételeknél:

Ezen leírás mező tartalma szintén szűrhető!


Kérdések esetén, keress Minket bátran a

 help@d4s.hu e-mail címen!